Mitä ihmettä? Äiti kirjoitti Harry Potterista uskovaisille sopivan version

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Fantasiasta ja velhomaailmasta kertovan Harry Potter -kirjasarjan ensimmäinen osa myi yli 400 miljoonaa kappaletta. Kirjasarjassa on yhteensä seitsemän osaa ja kolme lisäteosta. Katolinen kirkko on kritisoinut suosittua kirjasarjaa kovasanaisesti, koska ne vaikuttavat kirkon miesten mukaan kehittymättömän kristityn sieluun.

Grace Anniksi itseään kutsuva amerikkalaisäiti joutui ikävään tilanteeseen, kun hänen lapsensa pyysivät iltasaduksi Harry Potterin lukemista. Nainen ei halunnut kertomansa mukaan lasten mieltyvän noituuteen. Nainen päätti kirjoittaa kirjan ensimmäisen osan uskontoystävällisempään muotoon, ja se sai nimeksi Hogwarts School of Prayer and Miracles. Naisen käyttämä kielioppi on luvalla sanottuna erittäin kehnoa.

Sen lisäksi, että velhot ovat muuttuneet uskovaisiksi, on nainen myös muuttanut huomattavasti päähenkilöiden ulkonäköä ja luonteita. Nyt ne sopivat paremmin yhdysvaltalaiseen kulttuuriin cowboy-hattuineen. Teoksen on kerrottu ihannoivan miehiä, aliarvioivan naisia ja lyttäävän esimerkiksi evoluutioteorian romukoppaan. Jopa kristittyjen Religion News Service toivoo, että kirja olisi tehty pelkästään satiirimielessä, koska se ei heidän mukaansa kuvasta nykyaikaisen uskovaisen mielipiteitä.