Mr Bean muokattiin mitä erikoisempiin teoksiin – ja Mona Lisaksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koomisten hahmojen kuningas, Rowan Atkinsonin esittämä hymisevä herra Bean, on tunnettu omintakeisesta käyttäytymisestään ja vekkulista ulkonäöstään. Mr. Beanilla on periaatteessa yhden perusilmeen takana tuhat muuta virnistystä.

Facebook
Facebook

Nyt miehen kasvot tähdittävät legendaarisia muotokuvamaalauksia. Taiteilija Rodney Pike on luonut kuvakäsittelyn avulla sarjan, jossa hän on vaihtanut kuuluisiin kuviin ja muotokuvamaalauksiin kasvojen paikalle ilmeikkään Mr. Bean -hahmon virnistyksiä. Lopputulosta voi kutsua nauruhermoja kutkuttavaksi. Toimituksen suosikiksi nousi Mr. Bean Mona Lisana.

Hieman yksinkertainen Mr. Bean oli pitkään myös suomalaisten suosikkihahmo, joka seikkaili vuosien ajan omassa nimikkosarjassaan. Hän ajelee pienellä Minillä ja juttelee Teddy-karhulleen. Hahmoa esittävä Rowan Atkinson teki itsensä tutuksi myös kulttisarjoissa Ei yhdeksän uutiset ja Musta Kyy.