Mullistava keksintö: Älylaitteille sähköä pureskelemalla?

Digi · Tim Isokivi

Markkinoilla on nähty monenlaisia matkalatureita, jotka antavat älylaitteille lisää virtaa pahassa paikassa. Useimmat näistä pitää ladata pistorasian kautta etukäteen, mutta myös liike-energian tarjoamia mahdollisuuksia on pyritty hyödyntämään matkalatureissa ja latauspisteissä.

Splash
Splash

Nyt kanadalaiset insinöörit ovat kehitelleet keinon saada sähkölaitteisiin lisää virtaa ihmisen leukojen avulla, pureskelemalla ruokaa tai vaikkapa purukumia. Tämä tapahtuu leuan liike-energian sähköksi muuttavan leukaremmin avulla. Montrealin Ecole de Technologie Superieure -oppilaitoksen tutkijoiden mukaan laite on vielä prototyypin asteella, ja toistaiseksi remmin luoma sähkovirta on melko pientä.

Keksintö saattaisi kuitenkin tulevaisuudessa luoda tarpeeksi energiaa esimerkiksi kuulolaitteiden tai jopa älypuhelinten lataamiseen. Splash News -uutistoimiston mukaan insinöörit tutkivat, voisiko keksinnössä hyödyntää sähkövarausta venyessään keräävää älymateriaalia.

Splash
Splash