Mykistävän upeita täytekakkuja – kuin herkullisia taideteoksia!

Ruoka · Terhi Piiroinen

Ihmiset ovat rakastuneet realistisiin ja erikoisiin kakkuihin, ja niiden leipomisesta kertovia terevisiosarjoja näkee lähes jokaisella televisiokanavalla. Uskomattomat luomukset eivät edes näytä syötäviltä. Nyt esittelyyn nousevat Debbie Goardin luomat kakkuteokset.

Debbie Does Cakes -firman omistava nainen menee helposti maailman taitavimpien kakuntekijöiden kärkeen. Hänen uunissaan syntyvät mitä erislkummallisimmat kakut, eikä maailmassa varmasti ole aihetta, josta hän ei saisi aikaiseksi juhlaherkkua. Naisella on oiva taito saada kakut näyttämään muulta kuin perinteisiltä kermapäällysteisiltä mansikkakakuilta.

Hänen tekemänsä kakut näyttävät käyttöesineiltä, soittimilta, ruoka-aineilta tai jopa vaatekappaleilta. Mukana on myös pääkalloilta ja ajoneuvoilta näyttäviä herkkuja. Nainen kertoo nettisivuillaan, että ei tee leipomossaan muuta kuin erikoistilattuja kakkuja, ja tämän taidon hän totisesti osaa.