Uusi lääke flunssaan – uutuushuivi suodattaa pöpöt hengitysilmasta

Terveys · Terhi Piiroinen

Suomessa jyllää parhaillaan flunssa-aalto, joka saattaa kaataa petiin korkean kuumeen kera. Hyvä vastustuskyky auttaa suojautumaan pöpöiltä ja viruksilta, ja yksi tärkeimmistä keinoista terveenä pysymiseen on oikeanlaisen ruokavalion noudattaminen.

Paras tapa on syödä ruokaa, jossa on paljon C- ja E-vitamiineja, sinkkiä ja Omega-3 -rasvahappoja. Kohtuullinen liikunta, riittävä unensaanti ja stressivapaa elämäntyyli ovat avaimia flunssavapaaseen syksyyn. Myös alkoholia ja tupakkaa tulee nauttia kohtuudella – jos ollenkaan. Käsien huolellinen pesu lienee kuitenkin keinoista vanhin. Nyt markkinoille on tullut uusi pöpöt eristävä huivi.

Yskän ja aivastuksen mukana kulkevat pöpöt voi nyt blokata Scough-nimisen huivin avulla. Newyorkilainen yritys kertoo, että huivissa on vaihdettava bakteerifiltteri, jonka avulla voi estää itseään tartuttamasta muita, mutta samalla myös ehkäistä bakteerien kulkeutumisen omaan elimistöön hengityksen kautta. Huiveista on lukuisia eri malleja ja värivariaatioita, ja suojaa on tarkoitus pitää kokonaan hengityselimien päällä.