Julkkikset kourivat kiveksiään – hyvän asian puolesta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nuorten miesten yleisin syöpä on kivessyöpä. Vaikka se on Suomessa verrattain harvinainen, tulisi syövän tietoisuutta lisätä roimasti. Yleisin oire on kiveksen suureneminen tai siinä voi olla ylimääräinen kyhmy tai kovettuma.

Twitter
Twitter

Julkkikset ovat nyt intoutuneet kourimaan testikkeleitään kivessyöpätietoisuuden lisäämiseksi. Netissä kulovalkean tavoin leviävä hashtag #feelingnuts on innostanut monta tunnettua miestä puristelemaan kiveksiään valokuvissa. Verkkolehti Mashable hörähtää, että popin kuningas Michael Jackson on kourinut etumustaan jo viime vuosisadalla, ja on siten koko trendin edelläkävijä.

Kivessyöpä voi olla kivuton, mutta viimeistään siemennesteessä esiintyvä veri antaa vakavan syyn juosta lääkärin pakeille. Varhain havaitun kivessyövän ennuste on hyvä. Siksi kiveksiä pitää tutkia yksin tai kumppanin kanssa vähintään kerran kuukaudessa.