Vanki käveli kaikessa rauhassa ulos vankilasta – pakeni kotiinsa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vankilan ideana on eristää rikollinen ulkomaailmasta, vaikka rangaistuskeinona se saattaa syrjäyttää pahantekijän entistä enemmän pois yhteiskunnan kelkasta. 19-vuotias Rhyanb Vasquez kärsi rangaistustaan Marysville City Jail -vankilassa, kunnes päätti yksinkertaisesti kävellä rangistuslaitoksesta ulos.

Nuoren miehen pakoa ei huomattu kuin vasta päiviä myöhemmin hänen lakimiehensä tullessa hoitamaan asioita. Valvontakameroista tarkastaessa näkyi, kuinka raamattutunnille osallistunut nuori mies käveli poliisien käyttämästä ovesta ulos ilman, että kukaan kiinnitti häneen huomiota. Mies otti vankilan mustavalkoisen asun pois ennen ulos menoa.

Katoamista olisi tuskin huomattu, mikäli lakimiehellä ei olisi ollut asiaa Vasquezille. Mies löydettiin pian omasta kotoaan. Hänet oli toimitettu vankilaan alunperin ryöstöstä, mutta tuomio pidentynee pakoyrityksen johdosta, Everett Herald -julkaisu uutisoi.