Maailmassa 2 325 miljardööriä – Suomea ei listoilla näy

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa ei perinteisesti pääse rikastumaan. Suomi on aina sijoittunut maailman kalleimpien maiden kärkipäähän, ja korkea hintataso johtuu lukemattomista veroista ja korkeista työvoimakuluista. Normaalikuluttajan kukkaro hupenee jo tavallisen elämän ylläpitämiseen.

Listasimme kesällä kaupungit, joista löytyy asukasmäärään suhteutettuna eniten miljonäärejä. Heitäkin upporikkaampia ovat ihmiset, joiden omaisuus on tuhat miljoonaa, eli miljardi rahayksikköä tai enemmän. IB Timesin mukaan eniten miljardöörejä asuu Yhdysvaltojen New Yorkissa, sillä kaupungissa asuu 103 superrikasta miljardööriä.

Toiseksi eniten miljardöörejä asuu Moskovassa, jossa heitä elää 85 kappaletta. Hong Kong on kolmantena 82 miljardöörillään ja Lontoo 72 miljardöörillään. Maailmassa on yhteensä 2.325 miljardööriä, ja suurin osa heidän omaisuudestaan on kertynyt osakkeiden kautta. Miljardöörien keski-ikä on 63 vuotta. Maailman miljardöörien yhteenlaskettu omaisuus on 5,8 biljoonaa, eli 5.800.000.000.000 euroa. Yksi biljoona on miljoona miljoonaa.