Gillian Anderson myönsi lukioaikaisen lesbosuhteensa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Salaiset kansiot -televisiosarjassa punatukkaista agentti Dana Scullya esittänyt Gillian Anderson on nyt kertonut avoimesti suhteestaan naisrakastajaan. Naisen seksuaalisesta suuntautumisesta on ollut huhupuheita jo vuosien ajan, mutta vasta nyt hän on päättänyt tehdä kunniaa rakastajattarelleen.

Gillian Andersonilla oli lukioaikoina suhde naiseen, ja hän pitää suhdetta yhtenä merkityksellisimmistä asioista elämässään. Miesten kanssa sittemmin avioliittoihin astunut nainen on pitänyt lesborakkaansa salassa näihin päiviin saakka. Hän kuitenkin päätti antaa ex-tyttöystävälleen kunniaa kertomalla, että arvostaa naista suuresti edelleen.

Gillianin rakastajatar kuoli vuosi sitten aivokasvaimeen, Sunday’s Even -lehti uutisoi. Nainen oli kuitenkin ottanut Gillianiin aiemmin yhteyttä, koska lehdistö oli yrittänyt ostaa parin yhteiskuvia. Rakastajatar oli kieltäytynyt tarjouksesta.

Gillian Anderson on ollut naimisissa kaksi kertaa. Hänellä on kolme lasta, vuonna 1994 syntynyt Piper, 2006 syntynyt Oscar ja 2008 syntynyt Felix. Gillian Andersonin kerrottiin vuonna 2012 eronneen pitkäaikaisesta kumppanistaan, Mark Griffithsistä, kuuden vuoden suhteen jälkeen. Nainen on nykyään mukana Hannibal-sarjan näyttelijäkaartissa.