Morrissey paljasti sairastavansa syöpää: ”Jos kuolen, sitten kuolen”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittirokkari Morrissey tunnetaan suorasanaisena tähtenä, joka herättää usein kohua mielipiteillään. The Smiths -yhtyeen entinen laulaja joutui viime vuonna perumaan osan suunnitelluista keikoistaan sairaustapauksen vuoksi.

Nyt 55–vuotias muusikko on paljastanut, että hänellä on syöpä. Morrissey paljasti asian Espanjalaisen El Mundo -lehden haastattelussa. Pitkän linjan muusikko ei kertonut, millainen syöpä hänellä on todettu.

– Lääkärit ovat kaapineet syöpäkudosta pois kehostani neljään otteeseen. Ihan sama. Jos kuolen, sitten kuolen. Jos en kuole, niin en kuole. Juuri nyt oloni on hyvä, Morrissey avautui.

– Tiedän näyttäväni joissain tuoreissa kuvissa huonovointiselta, mutta sitähän sairaus aiheuttaa. En aio olla huolissani asiasta, lepään sitten kun olen kuollut, laulaja jatkoi tyylilleen uskollisesti.

Morrisseyn uutisoitiin taannoin esiintyvän Helsingin Finlandia-talolla 15. ja 16. marraskuuta Toistaiseksi ei ole tiedossa, tuleeko tuore uutinen miehen syövästä vaikuttamaan tuleviin keikkoihin. The Smiths -yhtyeen hajoamisen jälkeen Morrissey on työstänyt musiikkia soolourallaan. Laulaja paljasti taannoin, että hän suunnittelee eläkkeelle jäämistä lähitulevaisuudessa.