Metrin Slerba – miehen K18-nimi huvittaa suomalaisia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman eri kielten sanoista ja eri maiden nimistä löytyy lukemattomia tapauksia, jotka ovat suomeksi käännettynä hyvinkin hulvattomia. Usein tällaisten nimien haltijat eivät ole lainkaan tietoisia siitä mitä nimi tarkoittaa kaukaisessa Suomessa. Ellei kyse ole pelkästä pilasta.

Facebook
Facebook

Parhaillaan suomalaisten Facebook-käyttäjien keskuudessa leviää Facebook-profiili, jonka haltijan nimi on suomalaisittain melko erikoinen. Profiilin tietojen mukaan kyseessä on nimittäin puolalainen Wroclaw’ssa asuva mieshenkilö Metrin Slerba.

Tässä tapauksessa kyse on kuitenkin parodiasta, joka on suomalaisittain melko osuva. Staran Puolasta saamien tietojen mukaan kyseinen nimi ei ole perinteinen puolalainen nimi, joten nyt suomalaisten keskuudessa leviävä nettihitti on mitä ilmeisimmin pelkkä vitsi.

Metrin Slerba ei ole nyt ensimmäistä kertaa esillä parodiamielessä. Jo vuosia sitten Metrin Slerba yhdistettiin muun muassa jääkiekossa useisiin suomalaisjoukkueisiin ja jalkapallossa Slovan Bratislavan jalkapallojoukkueeseen – usein parodiamielessä. Facebookista löytyvällä Metrin Slerballa löytyy kuitenkin myös muun muassa LinkeIn-profiili, joten pilaan on panostettu tavallista enemmän.