Mies vaihtaa omakotitalonsa iPhoneen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aiemmin moottoriteollisuudesta tunnetussa Michiganin suurimmassa kaupungissa Detroitissa voidaan sanoa kulta-aikojen olevan ohi. Kaupungin autioitumisesta on puhuttu jo pitkään, ja uutisiin nousevat aika ajoin kaupungissa tyhjillään ja pilkkahintaan myynnissä olevat omakotitalot.

YouTube
YouTube

Kiinteistövälittäjä Larry Else on yrittänyt myydä asiakkaansa kolmen makuuhuoneen ja 1,5 kylpyhuoneen asuntoa jo useamman kuukauden ajan. Asunnon hinta oli aluksi 5.000 dollaria, mutta se on nyt alennettu 3.000 dollariin, eli 2.400 euroon. Kiinteistövälittäjän mukaan toinen vaihtoehto on se, että ostaja vaihtaa asunnon uuteen iPhone 6 -puhelimeen.

Yhdysvaltojen ulkopuolella asuva myyjä harkitsee vaihtoa myös iPhone 6 Plus -malliin tai 32 gigatavun iPadiin – poikkeustapauksessa myös joku Android käy. Asiassa on kuitenkin yksi mutta: Uusi omistaja joutuu maksamaan asunnosta kiinteistöveroa 6.000 dollaria, Fox 2 -uutiskanava raportoi. Heikossa kunnossa oleva talo tarvitsee suuritöisen remontin. Lisäksi Detroitissa Yhdysvaltojen suurimmat kiinteistöverot, joten tontin uudelleenrakentaminen tulisi kalliiksi.