Televisioevankelista: Halloween demonien juhla – muokattava kristinuskoon sopivaksi!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yksi Yhdysvaltojen kuuluisimmista televisioevankelistoista on miljoonaomaisuuden työllään saavuttanut Marion Gordon ”Pat” Robertson. Yhdysvaltalaiset kristityt seuraavat hänen The 700 Club -ohjelmaa tunnollisesti ja lähettävät miehelle rukouspyyntöjä.

YouTube
YouTube

Nyt mieheltä on pyydetty apua Halloween-juhlintaan, ja kuten arvata saattaa, tuomitsi kirkonmies toiminnan pakanallisena. Ohjelmassa äiti kysyi Patilta, voiko hänen lapsensa osallistua sukulaisten järjestämään lasten Halloween-juhlaan. Äiti pelkää nimittäin estävän lapsilta hauskanpidon vain siksi, että uskoo kristittynä juhlan olevan paheellinen.

Pat Robertsonin vastaus on yksioikoinen, sillä hänen mukaansa juhla on omistettu pahoille hengille tai jopa itse demonille. Halloween on hänen mukaansa druidien rituaalijuhla, jossa tapettiin tilallisten lampaita. Mikäli uskovaiset järjstävät halloween-juhlia, tulisi ne hänen mukaansa muuttaa kristilliseen muotoon ilman, että tapahtuman alkuperää kunnioitettaisiin.

Kristinuskon tiedetään ottaneen paljon vaikutteita muinaisista kansanjuhlista ja muokanneen ne aikojen saatossa mieleisemmäksi ja paremmin uskoon sopiviksi. Halloweenin alkuperäinen tarkoitus on ollut nimenomaan pahojen henkien karkoittaminen uuden vuoden ja sadonkorjuun juhlan aikana. Suomessa vastaavaa juhlaa on kutsuttu kekriksi. Juhlan luonne kuitenkin muuttui kristinuskon levittäytyessä maailmaan ja sitä alettiin kutsua pyhäinpäiväksi.