Hampurilaisannoksessa kullatut sämpylät ja superkallis pihvi

Ruoka · Terhi Piiroinen

Kaikesta saa kallista ökyä, kun tuotteeseen lisätään ripaus jalometallia tai timantteja. Olemme kertoneet kalliista hampurilaisannoksista ennenkin, mutta nyt valokeilaan nousee 1.400 euroa maksava Glamburger. Purilaista mainostetaan maailman kalleimmaksi, vaikka se ei sitä olekaan.

Kokki Chris Large on esitellyt luomuksensa koko maailmalle saaden ihmisten makunystyrät kostumaan. Hampurilaisessa on 220 gramman Kobe-härkäpihvi jauhettuna uusiseelantilaiseen hirvenlihaan. Pihvin erikoisuutena on sen keskelle leivottu tryfffelistä ja Brie-juustosta muodostettu sydän.

Muina ainesosina on kanadalainen hummeri, iranilainen sahrami, siirappinen pekoni, ankanmuna ja belugan kaviaari. Sämpylät on päällystetty ja koristeltu kultalehdyköillä, samppanjalla ja valkoisella tryffelillä. Lontoolaisessa Honky Tonk -ravintolassa myytävänä oleva erikoishampurilainen maksaa roimasti, mutta on keksijänsä kokki Chris Largen mukaan joka pennin arvoista.