Mies jahtasi auringonlaskuja lentokoneella – kuvasi 24 auringonlaskua vuorokaudessa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Valokuvaaja Simon Roberts on onnistunut kuvaamaan 24 auringonlaskua yhden vuorokauden aikana. Mies kuvasi auringon laskemisen lentokoneesta käsin. Projekti on saanut nimekseen Chasing Horizons, joka tarkoittaa suomeksi horisontin jahtaamista. Kuvausprojekti oli kilpajuoksua aikaa vastaan.

YouTube
YouTube

Projekti sai alkunsa siitä, kun kellovalmistaja Citizen otti yhteyttä valokuvaaja Simon Robertsiin ja pyysi häntä osallistumaan tempaukseen, jossa hänen piti olla aikaa nopeampi. Mies otti haasteen vastaan ja alkoi suunnitella projektin toteutusta.

Roberts päätti, että hän kuvaa jokaisen aikavyöhykkeen auringonlaskun yhden vuorokauden aikana. Aikajuoksun toteutumisen kannalta oli olennaisen tärkeää, että lentoreitti suunniteltiin niin, että lentokoneella lennetään vastakkaiseen suuntaan kuin maa pyörii. Projekti on tärkeä osa Citizenin kampanjaa, jossa kello vaihtaa ajan aikavyöhykkeiden mukaan. Robertsin uskomaton projekti on julkaistu Youtubessa.