Mitkä jääpalamuotit! Pelikonsoleiden ohjaimet viilentävät juoman

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Toisen sukupolven pelikonsolit toivat markkinoille mikroprosessorit, jotka esittivät pelit yleensä 8-bittisesti. Jokaisessa pelikonsolissa oli 80-luvun alussa parisataa tavua keskusmuistia. Varsinainen potti räjähti kuitenkin Nintendo Entertainment Systemin tullessa markkinoille vuonna 1985.

Thinkgeek.com
Thinkgeek.com

Pelikonsolit ovat muuttuneet alkuaikojen laatikkomalleista nykyaikaisiin kahdeksannen sukupolven huippuominaisuuksilla varustettuihin yksiköihin. Sen lisäksi, että pelikonsoloiden keskusyksiköt ovat saaneet vuosien varrella uusia muotoiluja, ovat myös konsoleiden ohjaimet kokeneet muodonmuutoksia. Nyt ohjaimista on tehty silikonimuotteja.

Muotteja voi käyttää esimerkiksi suklaan, jääpalojen tai muffinssien valmistamiseen. Muotissa on kolme erilaista ohjainta, ja molempia kaksin kappalein. Kyseessä ei ilmeisesti ole virallinen pelikonsoloiden tuote, sillä muottia myyvä Think Geek on naamioinut ohjaimien nimet muotoon Sorny, Nimtempo ja Saga, eikä Sony, Nintendo ja Sega.