Älymatto mullistamassa joogaharrastuksen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Markkinoilla on monenlaisia tuotteita, jotka mahdollistavat kaiken irti ottamisen liikunnasta älypuhelimen avulla. Teknologian avulla kuntoilijat voivat muun muassa laskea helposti liikuntasuorituksen aikana polttamiensa kalorien määrän.

YouTube
YouTube

Pian älylaitteiden teknologia tulee mullistamaan myös joogaamisen. SmartMat on niin sanotusti älykäs joogamatto, joka avustaa käyttäjiä erilaisten liikkeiden tekemisessä. Laite muun muassa arvioi käyttäjän notkeuden, joten liian vaikeiden ja potentiaalisesti kivuliaiden asentojen yrittämiseltä voi välttyä.

SmartMat-joogamatolle haettiin rahoitusta IndieGogo-varainkeruusivuston avulla. Keksinnöstä kiinnostuneita joogan harrastajia löytyy maailmasta runsaasti, sillä tavoiteltu rahamäärä on ylitetty reilusti.