Nooan arkki innoitti huvipuiston rakentamiseen – työntekijöiden oltava kreationisteja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vanhassa testamentissa kerrotaan ensimmäisessä Mooseksen kirjassa kertomuksesta, jonka mukaan Jumala päätti tuhota pahuuteen vaipuneen ihmiskunnan vedenpaisumuksen avulla. Nooa-niminen mies pääsi kuitenkin pälkähästä rakennettuaan Jumalan käskystä arkin itselleen, perheelleen ja kaikille maailman eläimille.

Raamatun mukaan arkissa oli kolme kerrosta ja kaikkiaan 8.900 neliömetriä pinta-alaa. Tarinan mukaan sellä seilasi kaksi kappaletta kaikkia maailman eläimiä hyvässä sovussa ilman, että ne olisivat syöneet toisiaan. Kerroimme taannoin, että amerikkalaisista vain kolmasosa uskoo evoluutioteoriaan, ja valtaosa pitää luomisteoriaa ainoana oikeana totena.

Nyt Nooan arkkitarinan innoittamana on päätetty perustaa kokonainen huvipuisto Yhdysvaltoihin. Kentuckyyn valmisteilla oleva puisto avaa porttinsa vuonna 2016, mutta suorittaa jo nyt työntekijöiden palkkaamista. Teemapuistoon tulevien työntekijöiden on allekirjoitettava sopimus, jonka mukaan he eivät usko evoluutioteoriaan vaan kreationismiin, eli luomisuskoon, jonka mukaan Jumala on luonut kaiken maan päällisen. Heidän tulee myös pitää vedenpaismuskertomusta aitona historian tapahtumana, Mirror-lehti uutisoi.