Punainen liikennevalo sai uuden tyylin – tätä katsoisi mielellään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset vihaavat odottamista, koska nykyaikaina on totuttu saamaan kaikki tässä, heti ja nyt. Tästä syystä esimerkiksi punaiset liikennevalot eivät pidättele jalankulkijoita, ja ihmiset altistuvat herkemmin onnettomuuksille. Smart-niminen yhtiö ojentaa ratkaisun.

YouTube
YouTube

Entäpä, jos punaiset valot tarjoaisivat päivän viihdyttävimmän hetken? Nyt verkkovideolla esitellään vaihtoehtoinen tien ylittäminen, jossa punaiset valot suorastaan houkuttelevat odottamaan vihreän vaihtumista. Ylityspaikan läheisyyteen on nimittäin tuotu koppi, jossa ihmiset voivat itse esittää punaisen liikennevaloukkelin liikkeitä reaaliaikaisesti.

Tämä saa kaikki tienylittäjät tuijottamaan punaista valoa suurella mielenkiinnolla, eivätkä he enää yritä väkisin tien yli tai kävele punaisia päin. Testin aikana valoristeykseen pysähtyi 81 prosenttia enemmän ihmisiä kuin aiemmin. Tällaisia liikennevaloja lisää!