NASA julkaisi upean kuvan: Aurinko aloitti Halloweenin vieton?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Halloweenin tunnetuin symboli lienee oranssi kurpitsalyhty Jack O’Lantern. Irvistävä kurpitsa on saanut nimensä irlantilaisen perimätiedon mukaan Jack-nimiseltä alkoholistilta, joka kiristi Saatanalta lupauksen, ettei hän päätyisi helvettiin.

NASA
NASA

Nyt NASA julkaisi oman halloween-kuvansa, jossa päätähdeksi nousee Aurinko. NASA hämmästyttää kuvallaan, joka on kuin Halloweenin tunnetuin symboli. Auringon kuva on otettu verikuun aikaan. NASA tiedottaa, että heidänkin mielestään aurinkokunnan kirkkain tähti muistuttaa erehdyttävästi ilkikurisesti irvistävää kurpitsalyhtyä.

Alkuperäisen kurpitsalyhtyyn liittyvän tarinan mukaan pahatapaista Jack-juoppoa ei hyväksytty myöhemmin taivaaseenkaan ja hänen sielunsa jäi vaeltamaan maan päälle. Tällöin Saatana heitti Jackin hengelle helvetistä hiilen, jonka mies pani eväänä olleen nauriin sisään tehden juureksesta lyhdyn. Siitä lähtien Jackin kerrotaan etsineen pysyvää lepopaikkaa juureslyhdyn valossa. Naurislyhty vaihtui Yhdysvalloissa myöhemmin kurpitsaan.