Komediateatteri otti käyttöön uuden tekniikan – maksu peritään nauramisen mukaan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Barcelonassa sijaitseva komediateatteri on keksinyt uuden tavan hinnoitella esityksiään. He ovat kehitelleet maksutavan, jossa asiakas maksaa esityksestä naurunsa mukaan. Mikäli esitys ei naurata asiakasta ollenkaan, on se siinä tapauksessa ilmainen.

Komediateatteri on asentanut katsomonsa istuimiin kasvojen ilmeitä tunnistavat näytöt. Aina kun näytön edessä oleva asiakas nauraa, kilahtaa komediateatterille tuloja. Jokainen nauru maksaa asiakkaalle kolme senttiä, ja mikäli asiakas nauraa taukoamatta, on veloituken ylärajaksi määritelty 24 euroa.

Komediateatterin hinnoittelutapa on ollut menestys, ja ihmiset ovat täyttäneet salit viimeisiä paikkoja myöten. Teatterit ovat kärsineet asiakaskadosta siitä lähtien, kun tuntuvia veronkorotuksia tehtiin. Ihmiset eivät enää sijoittaneet teatterikokemuksiin, sillä pelkäsivät, etteivät saisi kalliille teatterilipuilleen vastinetta. Nyt se turha pelko on poistettu ja ihmiset ovat kokeneet systeemin toimivan. Voisikohan kokeilu toimia myös Suomessa?