Konemusiikin legenda Mark Bell on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi elektronisen musiikin merkittävimmistä uranuurtajista on ollut englantilainen LFO, joka näytteli merkittävää osaa 1980 ja 1990 -lukujen vaihteessa acid- ja technomusiikin kehityksessä. Nyt yhtyeen toinen perustajajäsen ja viime vuosien ainoa varsinainen jäsen Mark Bell on kuollut.

LFO
LFO

Yhtyeen levy-yhtiö WARP ilmoitti, että Mark Bell menehtyi viime viikolla leikkauksen jälkeisiin komplikaatioihin.

LFO teki historiaa vuonna 1991 julkaistulla Frequencies-albumillaan, jolta lohkaistu single LFO menestyi hyvin sekä Iso-Britanniassa että Suomessa ja muualla maailmassa. Briteissä single nousi jopa singlelistalle, mutta muualla se nousi lähinnä vain pienen klubikansan klassikoksi, josta lukemattomat muut elektronisen musiikin artistit ja yhtyeet saivat innoitusta omaan musiikkiinsa. Myös yhtyeen What Is House nousi myöhemmin lähes yhtä suureksi hitiksi.