Tappajalokki ihmetyttää Lontoossa – surmaa puluja puistossa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Lontoon keskustassa sijaitsevan Hyde Park -puiston rauha on rikkoutunut tappajalokin takia. Äkäinen ja aggressiinen lokki on jo vuosien ajan tappanut järjestelmällisesti puistossa asuvia puluja. Ihmiset ovat seuranneet puistossa hämmentyneinä, kun lokki on napannut pulusta kiinni ja esimerkiksi hukuttanut sen suihkulähteeseen tai lampeen.

Lokin raivon kohteena on lähes aina pulut. Puiston lintutarkkailijat ovat kertoneet, että lokki aloitti pulujen hävittämisen jo viisi vuotta sitten. Tappajalokin puuhista on otettu satoja valokuvia ja jopa videoita. Puistossa vierailevat ovat kertoneet, että lokki syö kaikki tappamansa pulut.

Lintuasiantuntijoiden mukaan lokin käytös on epätavallista. Pulut eivät kuulu normaalisti lokin ruokavalioon. Suurikokoinen tappajalokki on asiantuntijoiden mukaan uros. Se on nähty herkuttelevan pulun raadolla naaraslokin kanssa, joka on todennäköisesti sen kumppani.

Daily Mail -lehden mukaan tappajalokin aggressiivinen käytös on hämmentänyt monia puistossa vierailevia kaupunkilaisia. Etenkin lapset pelkäävät lokkia. Niin kauan, kun tappajalokki asustelee Hyde Parkissa, on kaikki puiston pulut vaarassa päätyä sen ruuaksi.