EU-pakotteiden seuraus: Venäläiset syövät nyt krokotiilinlihaa!

Ruoka · Terhi Piiroinen

Venäjä on asettanut länsimaille elintarvikkeiden tuontikieltoja, mikä on johtanut maan supermarkettien hyllyjen ammottavaan tyhjyyteen. Nyt venäläiset ovat keksineet hyödyntää aasialaisia lihamarkkinoita, ja pakastealtaista saa jatkossa hieman eksoottisimpia vaihtoehtoja naudalle ja sianlihalle.

Filippiiniläinen yhtiö on aloittanut pakastetun krokotiilinlihan viennin Venäjälle. Moscow Times uutisoi Coral Agri-Ventures Farmin toimittamasta tuotteesta, ja sen on tarkoitus korvata maan puutteelliset lihavarastot. Venäjän viranomaiset harkitsevat myös puhvelinlihan tuomista supermarketteihin, ja asiasta on aloitettu neuvotteluja muun muassa Intian kanssa.

Myös hain, strutsin ja kengurunliha ovat nouseet potentiaalisiksi proteiininlähteiksi venäläisissä ruokapöydissä. Elintarvikkeiden tuontikielto on Venäjän vastaus länsimaiden asettamiin pakotteisiin, jonka avulla yritetään saada järkevää ratkaisua Ukrainan tilanteeseen.