Harrastaja löysi historiallisen viikinkiaarteen Skotlannista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet ihmiset unelmoivat löytävänsä joskus ihan oikean aarteen, mutta vaikka sen todennäköisyys on pienempi kuin lottovoitossa, niin vuosittain maailmalta löytyy ihan oikeita aarteita. Nyt sellaisen on löytänyt skotlantilainen liikemies Derek McLennan, joka etsi metallinpaljastimella esineitä.

Splash
Splash

Metallinpaljastin paljasti lopulta myös aarteen, joka sisälsi yli 100 eri esinettä. Aarre on peräisin arviolta 800 – 1100-lukujen aikakaudelta, mutta arvio tarkentuu tutkimuksissa. Hyvin säilyneiden esineiden joukossa oli muun muassa upea kultainen hiuspinni sekä useita ristejä. Skotlannista ei ole koskaan aiemmin löydetty tämän kokoluokan viikinkiaarteita.

Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash