Huikea keksintö! Tulevaisuuden sateenvarjo puhaltaa vesipisarat pois

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kickstarterin ja suomalaisen Mesenaatin kaltaiset internetin joukkorahoituspalvelut ovat mahdollistaneet sen, että mitä erikoisempien keksintöjen toteuttamiseen voidaan kerätä entistä helpommin varoja. Joukossa on oikeasti fiksun kuuloisia innovaatioita, kuten itsensä punnitseva älymatkalaukku.

Nyt Kickstarterissa kerätään rahoitusta Air Umbrella -nimiselle tulevaisuuden sateenvarjolle. Keksintö eroaa perinteisistä sateenvarjosta täysin, sillä varsinaista fyysistä varjo-osiota siinä ei ole enää lainkaan. Laite estää ihmisen kastumisen työntämällä ilmavirran avulla vesisadetta pois käyttäjästä.

Air Umbrellaa tarjotaan kolmessa erikokoisessa muodossa. Laite vaikuttaa näppärämmältä kuin perinteinen sateenvarjo, mutta toisaalta kalleimmassakin mallissa sen patterit kestävät parhaimmillaan vain noin 30 minuuttia. Lisäksi monet internetin käyttäjät ovat huomauttaneet Air Umbrellan muistuttavan ulkoisesti varsin paljon vibraattoria. Mikäli nämä seikat eivät kuitenkaan haittaa, voi keksintöä tukea sen Kickstarter-sivulla.