Kohupaljastus! Apple ja Facebook maksavat naistyöntekijöidensä munasolujen jäädyttämisen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nykypäivänä on yleistä, että naiset lykkäävät perheen perustamista, sillä he haluavat luoda itselleen uran ennen lapsen tuloa. Mitä myöhempään asiaa lykkää, sitä vaikeampaa lapsensaanti vanhempana on. Facebook ja Apple ovat nyt paljastaneet aikovansa antaa naistyöntekijöilleen mahdollisuuden suunnitella uraansa ja perhettään – maksamalla munasolujen jäädytyksen.

Applen ja Facebookin naistyöntekijät voivat nyt jäädyttää munasolujaan myöhempää käyttöä varten firman piikkiin. Munasolun jäädyttäminen ei ole halpaa touhua, sillä operaatio kustantaa yli 15.000 euroa, ja säilytyskustannukset ovat noin 400 euroa vuodessa. Yritykset pyrkivät tällä siihen, että naistyöntekijät saisivat mahdollisuuden jatkaa uraansa niin kauan kuin haluavat, eikä synny paineita valita työn ja perheen välillä.

Yritykset haluavat kannustaa naisia pysymään työelämässä, mutta arvostavat myös perheen perustavia työntekijöitä. Facebookin on kerrottu lahjoittavan uusille vanhemmille 4.000 euroa lapsenhoitokuluihin, aina kun työntekijän perheeseen syntyy lapsi, Daily Mail uutisoi.

Yritysten käytäntö saattaa joissain ihmisissä aiheuttaa kummastusta. Mediassa ei ole kerrottu sen tarkemmin munasolun jäädyttämiseen liittyviä ehtoja. Monet ovat pitäneet ajatusta liian hyvänä ollakseen totta ja salaliittoteoreetikoiden mielessä on varmasti käynyt ajatus siitä, että yritykset haluavat munasolut omaan käyttöönsä. Ehkä tietokoneiden ja ihmisten hybridejä on jo alettu valmistaa ja tämä on askel kohti scifi-elokuvamaista tulevaisuutta.