Softengine euroviisuhuumasta: ”Se oli aika sumuista aikaa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen popyhtye Softengine nousi koko kansan tietoisuuteen, kun yhtye valittiin Suomen edustajaksi Euroviisuihin. Bändin upea esiintyminen ei tuonut menestystä kisoissa, mutta roppakaupalla kokemusta ja upeita elämyksiä. Stara tapasi yhtyeen laulaja Topi Latukan Tampereella.

YouTube
YouTube

Haastattelussa Topi muisteli aikaa, joka muutti hänen ja muiden bändin jäsenten elämän. Parissa kuukaudessa toteutui enemmän unelmia kuin pojat olivat koskaan uskaltaneet edes toivoa.

– Se oli aika sumuista aikaa. Tuli niin vasten kasvoja kaikki asiat silloin yhtäkkiä autotallista soittamaan 10.000 ihmisen eteen ja televisiossa sitä seurasi 180 miljoonaa ihmistä. Ei niitä oikein osannut ajatella silloin, kun piti vaan yrittää pitää pää kasassa, että pysyi pystyssä siellä lavalla. Törkeän siisti matka se oli.

– Me oltiin pari viikkoa siellä Kööpenhaminassa ja se UMK-homma ennen sitä oli mahtavaa aikaa. Siistejä juttuja tapahtui koko ajan. Saatiin levytyssopimus ja kaikkea. Unelmat toteutuivat parin kuukauden sisään. Me mietittiin, että onko edes mahdollista, että näin käy. Varmasti läheiset ihmisetkin mietti, että mitä ihmettä nyt tapahtuu.