Bakteerit päätyvät WC-pöntöstä suuhun – älä tee tätä virhettä!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jokainen ihminen tietää lapsesta saakka, että vessakäynnin jälkeen kädet tulee aina pestä huolellisesti. Suuri osa ihmisistä tekee kuitenkin kardinaalivirheen vetämällä vessan ennen kuin laskevat kannen alas. Silloin bakteerit leviävät ilmaan ja sitä kautta ympäri vessan pintoja.

YouTube
YouTube

Terveysalan asiantuntija Lisa Ackerley kertoo miksi vessankäynnin jälkeen tulisi pestä kädet, vaikka olisi käynyt siellä vain esimerkiksi meikkaamassa. Samalla kuullaan jälleen kerran, että toimistossa varsinaisia bakteeripesäkkeitä ovat tietokoneen hiiri ja näppäimistö sekä jokainen pinta, johon ihmiset usein koskevat.

Tilaston mukaan joka neljäs jättää kädet pesemättä vessakäynnin jälkeen, ja jokaisen vessakäynnin jälkeen heidän käsistään leviää valtava määrä pöpöjä heidän ympärilleen.