Barack Obaman luottokortti ei toiminut ravintolassa – vaimo maksoi illallisen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama tunnetaan maanläheisestä taidostaan keskustella tavallisten ihmisten kanssa. Obama nähdään usein syvissä kansan riveissä vierailemassa, ja äskettäin hän vei vaimonsa Michellen treffeille New Yorkiin.

Ilta päättyi kuitenkin nolosti, sillä herra presidentin luottokortti ei toiminut ja sen kerrottiin olevan hylätty. Koska Obama maksaa ravintolalaskunsa yleensä käteisellä tai joku hänen henkilökunnastaan maksaa laskun, ei presidentti ole joutunut vastaavaan tilanteeseen aiemmin. Maksutapahtumaa ei hyväksytty, koska kortin epäiltiin joutuneen väärinkäytön kohteeksi.

Presidentti yllättyi ja vakuutti ravintolahenkilökunnan siitä, että kyseessä on pakko olla jokin erehdys. Myöhemmin selvisi, että hän ei käytä tarpeeksi luottokorttiaan, ja siksi epäily heräsi saman tien luottokorttiyhtiössä. Lopulta Barack Obaman vaimo Michelle Obama maksoi laskun omalla kortillaan.

– Yritin selittää tarjoilijalle, että luulen kyllä luottokorttilaskujen tulleen maksetuksi, Obama kertoi asiasta uutisoineen Washington Postin mukaan.