Dubaissa maailman nopein ambulanssi – huippunopeus liki 300 km/h

Autot Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa poliisit ajavat Ford Mondeoilla, Volkswagen Passateilla ja Transportereilla. Ruotsalaisilla on käytössä Volvot ja Yhdysvaltojen moottoripyöräpoliiseilla Harley Davidsonit. Entäpä öljysheikkien maassa? Siellä poliisit ajavat lukusautoilla.

Kerroimme taannoin, että Arabiemiirikunnan viranomaisilla on käytössä supernopeita huippuautoja, kuten Lamborghineja, Bugatteja ja Ferrareita. Nyt myös Dubain pelastuslaitos on turvautunut huippuautoihin, kun kaupungin kaduilla kulkee jatkossa Lotus Evora -autosta valmistettu ambulanssi. Katso kuvat tästä.

Maailman nopein ambulanssi kulkee huippunopeudellaan liki 300 kilometriä tunnissa. Tässä vauhdissa luulisi jokaisen potilaan ehtivän sairaalaan tarpeeksi ajoissa, vaikka yhden superambulanssin hankkiminen tulee kalliiksi. Kaikkien ensihoitajien tulee ottaa ennen rattiin astumista erillisiä ajotunteja, BBC uutisoi.