Kirjailija: Adolf Hitler oli aseksuaali?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Saksan valtakunnankansleri ja natsihallinnon aikana maataan vuosina 1934 – 1945 diktaattorina johtanut Adolf Hitler on yksi maailmanhistorian synkimmistä hahmoista. Hänen kerrotaan sairastaneen koko ikänsä kuppaa, jonka hän olisi saanut teinipoikana juutalaiselta prostituoidulta.

Hitler kirjoitti legendaariseen Taisteluni-teokseen pelkästään kupasta sairautena 13 sivun verran tekstiä. Nyt kuitenkin menestyskirjailija Martin Amis väittää, että natsihallinnon johtaja olisi ollut aseksuaali.

Sairautensa vuoksi hänen ei tiedetä harrastaneen kertaakaan seksiä rakastajatar Eva Braunin kanssa. Lisäksi Hitlerin tiedettiin olevan fanaattinen siisteyden suhteen, eikä seksi tai edes läheisyys houkutelleet häntä. Hitler ei tiettävästi suostunut riisumaan vaatteitaan edes lääkärilleen.

Eva Braun ja Hitler nukkuivat aina eri huoneissa. Amis kertoi Cheltenhamin kirjallisuusfestivaaleilla Hitlerin seksuaalisuudesta ja siitä kuinka miehen sänkyelämä on jäänyt mysteeriksi. Hän epäilee, että Hitler ei yksinkertaisesti nauttinut tai harrastanut seksiä lainkaan ja on siten yksi aikojemme tunnetuimmista aseksuaaleista.