Leikkaussalista meni sähköt – leikkaus loppuun kännyköiden valossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Rautaiset ammattilaiset ovat niitä työyhteisön henkilöitä, jotka olosuhteiden muutoksista huolimatta pystyvät venymään työsuorituksessaan parhaimpaan mahdolliseen laatuun. Saamme nyt esitellä kirgisialaisen kirurgiryhmän, joka suoritti sydämen avoleikkauksen loppuun sähkökatkoksesta huolimatta.

Jalal-Abadin keskussairaalassa suoritettiin 54-vuotiaan Tagir Karabayevin pelastamista, koska mies oli saanut kohtalokkaan sydänkohtauksen aiemmin. Sähköt menivät poikki kesken leikkauksen, mutta päättäväiset lääkärit suorittivat operaation loppuun kännyköiden taskulamppuominaisuutta apuna käyttäen.

Sähkökatkos oli hallituksen aikaan saama, sillä valtio pyrkii säännöstelemään alueen asukkaiden sähkön käyttöä. Luulisi, että sairaalassa olisi kuitenkin tällaisten tilanteiden varalta oma generaattori. Koska sellaista ei kuitenkaan ole, ovat paikalliset ryhtyneet keräämään rahaa laitteen hankkimiseksi. Daily Mailin mukaan potilas selvisi leikkauksesta hengissä.