Tamperelaishotellista Pohjoismaiden suurin kaupallinen taidegalleria

Matkailu · Terhi Piiroinen

Tampereelle viime viikolla avattu Torni-hotelli on Suomen korkein asuinrakennus, mutta on se myös Pohjoismaiden suurin kaupallinen taidegalleria. Uusi Torni Galleria on toteutettu yhteistyössä Tampereen Taiteilijaseura ry:n kanssa.

Katja Härkki, Lähtö, öljyväri ja akryyli kankaalle
Katja Härkki, Lähtö, öljyväri ja akryyli kankaalle
Terhi Piiroinen, Stara
Terhi Piiroinen, Stara

Hotellin jokainen kerros on omistettu yhdelle pirkanmaalaiselle taiteilijalle, ja jokainen hotellihuoneessa tai käytävällä nähty teos on samalla myös myynnissä.

– Jos asiakas esimerkiksi haluaa tietyn taiteilijan teoksen itselleen, pääsee hän mahdollisuuksien mukaan majoittumaan huoneeseen, jossa taulu on esillä. Tämä auttanee ostopäätöksen tekemistä, Kankaanpää kertoi Staralle.

Teoksiin voi tutustua myös ilman majoittumista. Esillä on 320 paikallisen taiteilijan taulua. Tampereen Torni-hotellissa on yhteensä 305 Tampere-teemalla sisustettua huonetta, joista kolme on 24. kerroksessa sijaitsevaa katto-sviittiä.

tornitampere13102014