Karmaiseva näky Pariisin keskustassa – valtava anustappi keskellä kaupunkia

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Pariisissa on parhaillaan esillä joulukuusi, joka hakee nykytaiteessa vertaistaan modernina versiona klassisesta joulupuusta, jonka valokuvat tyrmistyttävät parhaillaan ympäri maailmaa.

Twitter
Twitter

Kyseessä on Paul McCarthyn suunnittelema Puu-niminen ilmalla täytetty teos, jota on jo ehditty vandalisoida ja vaatia poistettavaksi. McCarthya on myös pahoinpidelty teoksensa takia kadulla. Teos on osa Pariisissa järjestettävää FIAC-taidetapahtumaa, joka päätti lopulta poistaa teoksen sen saatua valtavasti negatiivista huomiota.

On tietenkin mahdollista, että kaupunginarkkitehti ei ollut tietoinen kaupungin joulukuuseksi valitun taideteoksen muotokielen toisesta tarkoitusperästä, mutta miljoonat muut sen huomasivat. Sosiaalisessa mediassa leviää joukko valokuvia, jotka kiteyttävät olennaisen.