Mainostoimistoväen unelma – mies teki Comic Sans -kirjoituskoneen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Comic Sans -fontilla on tunnetusti erittäin huono maine. Sarjakuvien käsintekstaukselta näyttävä kirjaisintyyppi saa useissa ihmisissä aikaan varsin negatiivisia tuntemuksia, ja internetissä on nähty jopa sen kieltämistä ajava verkkosivusto.

YouTube
YouTube

Toisaalta Comic Sansiin liittyvät kielteiset mielikuvat ovat johtaneet siihen, että ihmiset käyttävät fonttia tahallaan esimerkiksi ironisissa yhteyksissä tai passiivis-aggressiivisten viestien kirjoittamiseen. Nyt Jesse England -niminen mies on puolestaan luonut Comic Sans -kirjoituskoneen.

Laite kantaa nimeä Sincerity Machine, vilpittömyyskone. Käytännössä Jesse England on muokannut vanhan mallista kirjoituskonetta niin, että sillä kirjoitettu teksti ilmestyy paperille perinteisen kirjoituskoneen fontin sijaan Comic Sansina. Mies esittelee keksintöään ja kertoo sen taustoista tuoreella Youtube-videollaan.