Neitsyt Maria -patsas tuoksuu vaginalle – jäädytetty vihkivedestä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Taiteessa on lupa hyödyntää kaikkia ihmisen aisteja, eikä pelkästään keskittyä näkemisen avulla tapahtuvaan tulkintaan. Taidetta voi kuunnella, koskea ja jopa haistella. Yksi tuoksutaiteilija on Peter De Cupere, jonka erikoisuutena on yhdistää hajuja tunnettujen symbolien ja hahmojen kanssa.

Nyt taiteilijan käsittelyyn on päässyt tunnettu Raamatun henkilö, sillä mies on luonut Jeesuksen äidin patsaan vihkivettä jäädyttämällä. Neitsyt Maria -patsas pääsi esille belgialaiseen museoon. Jääpatsaan erikoisuutena on siihen liitetty tuoksu, joka vapautui hahmon sulaessa. Taiteilija käytti teoksen hajuna naisen vaginan ominaistuoksua.

Luonnollisella tavalla luotu tuoksu oli muodostettu De Cuperen mukaan sekoittamalla naisten sukupuolielimien ominaishajuja eri kulttuureista ja lähteistä. Hänen mukaansa uskonto on aina ollut aiteen kannalta yksi kiinnostavimmista asioista, koska se mielletään konservatiiviseksi, vanhanaikaiseksi ja sisäänpäin kääntyneeksi – eli täysin taiteen vastakohdaksi. Hänen mukaansa naisen vagina tuoksuu upealta ja ansaitsi siksi oman teoksensa.

Jääpatsas suli noin kahdessa tunnissa, mutta myöhemmin näyttelyyn saapuneet taidefanit voivat kastaa sormensa sulaneen Neitsyt Marian lammikkoon saadakseen tuoksun tulvimaan sieraimista sisään. Huffington Postin mukaan vaginatuoksun oli kehitellyt alun perin saksalainen laboratorio.