Tätä on odotettu! Kännykkäsovellus ratkaisee matematiikankirjan laskut

Viihdeuutiset · Annika Kela

Matkapuhelimille on nyt kehitetty nerokas sovellus, jolla voi ratkaista matemaattisen ongelman ottamalla siitä kuvan ja analysoimalla laskutoimituksen. Matemaattisten laskujen pähkäily on pian historiaa, sillä laskukaaviot ratkeavat pelkällä kameranapin painalluksella.

YouTube
YouTube

Kroatialainen PhotoMath on saanut loistavan vastaanoton ja ihmiset ympäri maailmaa ovat testailleet sovellusta innoissaan. Matematiikan opettajat ovat haasteen edessä, sillä sovelluksella saa laskettua kotiläksyjen laskutoimitukset vähän liiankin helposti. PhotoMath tulee säästämään monen käyttäjän aikaa ja vaivaa helppoudellaan.

Sovellusta on kehitetty kolmen vuoden ajan ja nyt se on vihdoin julkaisuvalmis. Perustajat ovat suunnitelleet julkaisevansa myös muita puhelimeen tarkoitettuja analysointiohjelmia. PhotoMath on saatavilla vuoden lopulla ja sen voi hankkia iOS, Windows ja Android -puhelimiin.