Tältä hääjuhla näyttää likööripullon näkökulmasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaisissa häissä on tapana, että suvun miehet käyvät muka potkimassa juhlahumun keskellä autonrenkaita parkkipaikalla, eli siemailevat muutaman huikan takapaksibaarin pullosta. Toisinaan juhlaväen keskuudessa kiertää oma pullo, josta jokainen vieras voi ottaa ryyppyä ja lämmikettä.

YouTube
YouTube

Brianin ja Allien häissä kiersi Fireball-likööripullo. Pullon pohjaan oli kiinnitetty Go-Pro -kamera, joka ikuisti jokaisen pulloon tarttuneen ja likööriä maistaneen yhdelle ja samalle videolle. Huikan ottajista editoitiin yksi koostevideo, joka on nyt niittänyt mainetta ja kunniaa kekseliäisyydellään. Ryypyn ottajien ilmeet ovat näkemisen arvoisia, ja jopa vastavihitty morsian tarttuu juomaan.

Fireball-likööri vedettiin hiljattain myynnistä Suomessa, koska siinä todettiin olevan raja-arvot ylittävä määrä propyleeniglykolia. Kanelista, sokerista ja viskistä valmistettu maustelikööri ei kuitenkaan aiheuta terveysvaikutuksia, koska kemikaalin määrä on vähäinen. Propyleeniglykoli toimii elintarvikkeissa lisäaineiden ja aromien kantaja-aineena, mutta sitä käytetään yleisesti myös savuketeollisuudessa sekä jäänpoistoaineissa ja jäähdytysnesteissä.