Tupakkayhtiöt kieltävät tupakoinnin!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman toiseksi suurin tupakkayhtiö Reynolds American Inc. aikoo rajoittaa työntekijöidensä tupakointia tulevaisuudessa. Yhtiö rajoittaa tupakointia sisätiloissa, sillä vuodenvaihteesta lähtien työntekijät eivät saa kessutella toimiston hisseissä tai käytävillä.

Sen sijaan työpisteellä ja neuvotteluhuoneissa tupakointi on sallittua vuoteen 2016 asti. Yhtiö aikoo rakentaa toimipisteihinsä tupakointialueet ja huoneet, jonne työntekijät joutuvat jatkossa hakeutumaan halutessaan savukkeelle.

Yhtiö on kertonut, että sähkötupakan polttaminen yrityksen tiloissa on edelleen sallittua edellä mainituissa paikoissa. Aiemmin yhtiö on rajoittanut tupakanpolttoa vain yrityksen tehtaan tiloissa, ruokalassa ja kuntosaleilla. Ensi vuodesta lähtien myös käytävät ja hissit ovat savuttomia. Samat rajoitukset on otettu käyttöön myös suurimmalla tupakkayhtiöllä Phillip Morris USA:lla.

The Washington Post -lehden mukaan yhtiö ottaa rajoitukset käyttöön sen takia, että työympäristö olisi miellyttävämpi savuttomille työntekijöille. Uudet rajoitukset tulevat koskemaan vain viidesosaa yrityksen työntekijöistä, sillä Reynold American Inc on raportoinut, että noin 18 prosenttia työntekijöistä tupakoivat.