Vaimo kuoli syöpään – mies ampui tuhkat taivaalle tyylikkäästi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmisen tuhkaamisen jälkeen tuhka laitetaan yleensä uurnaan, joka haudataan hautausmaalle tai uurnalehtoon. Joissakin tapauksissa tuhka voidaan myös sirotella luontoon tai kierrättää uutta käyttötarkoitusta varten.

Annette Maunderin tuhkat järjestivät ikimuistoisen esityksen. Syöpään kuolleella naisella oli ennen kuolemaansa yksi ainoa toive: Hän halusi lähteä tyylillä. 55-vuotias englantilainen nainen toivoi, että hänen tuhkistaan valmistettaisiin ilotulitteita, jotka ammuttaisiin taivaalle muistotilaisuudessa. Annetten aviomies Gary toteutti toiveen.

Ilmoille lennätettiin laatikollinen ilotulitteita, ja värikkäästi loistanut rakettiesitys kesti kaksi minuuttia. Se järjestettiin Plymouth Devonportin puistossa. Gary ja Annette olivat naimisissa 13 vuotta, Metro-lehti uutisoi.

Kerroimme taannoin yrityksestä, joka tekee polttohaudattujen ihmisten tuhkista vinyylilevyjä. Toinen yritys lupaa lähettää ihmisten tuhkia avaruuteen. Ohiossa sen sijaan sijaitsee tatuointialan yritys, joka sekoittaa tuhkaa tatuointimusteisiin.