Suomalainen turvatuote Yepzon paikallistaa ihmiset

Digi Lifestyle · Stara.fi

Puettava suomalainen Yepzon-paikannuslaite tulee pian kuluttajamyyntiin Suomessa. Maailman helppokäyttöisin puettava paikannuslaite on suomalainen keksintö, jonka avulla voidaan paikantaa kadonnut henkilö tai esine viereisestä huoneesta aina maailman toiselle puolelle.

Yepzon
Yepzon

Maailmanlaajuista huomiota saanut suomalaislaite on suunniteltu erityisesti lapsiperheiden tarpeita silmällä pitäen, mutta sillä on voimakas kysyntä myös ikääntyneiden keskuudessa sekä harrastussegmenteissä, kuten esimerkiksi veneilijöillä ja golfareilla. 99 euron hintainen paikannuslaite lähettää sijaintinsa haluttaessa GSM-verkon kautta esimerkiksi toisen perheenjäsenen älypuhelimeen.

– Yepzonin vähittäismyyjäverkosto laajenee jatkuvasti. Kuluvan vuoden tuotantokapasiteetistamme jälleenmyyjien ennakkotilauksessa on jo yli puolet. Suomen lisäksi myynti aukeaa Ranskassa, Iso-Britanniassa ja Venäjällä lähiviikkoina, Yepzonin perustaja Otto Linna kertoo.

Älyvaatesovelluksia kehittävän Yepzon Oy:n turvateknologiassa yhdistyvät paikannusteknologiat, mobiililaitteet ja uudenlainen pilvipalvelu. Pienikokoinen paikannin kulkee kätevästi kantajansa mukana ja sitä hallitaan älypuhelimella. Laite ei vaadi tunnuksia tai kirjautumisia. Sekunneissa käyttövalmiissa Yepzonissa ei ole katkaisijaa, josta sen voisi sammuttaa, ja sen akku kestää käytöstä riippuen viikosta jopa kuukausiin.