Tinder-käyttäytymistä tutkittiin – miesten ja naisten välillä valtava ero

Viihdeuutiset · Annika Kela

Suositun seuranhakusovellus Tinderin käyttäjien pariutumistaktiikkaa on tutkittu. Tulosten mukaan miehet haluavat saada sovelluksesta maksimaalisen hyödyn ja ilmoittavat kiinnostuksensa potentiaaliselle pariehdokkaalle jopa kolme kertaa useammin kuin naiset.

Tutkimuksen mukaan miehet käyttävät oikealle pyyhkäisyä kolme kertaa enemmän kuin naispuoliset käyttäjät. Tutkimuksessa selvisi, että miehet ilmoittivat kiinnostuneensa peräti 46 prosentista heille ehdotetuista kuvia ja sen sijaan naispuolinen käyttäjä kiinnostui vain 14 prosentista kuvia.

New York Times -lehden mukaan miehet haluavat maksimoida mahdollisuuden löytää itselleen täydellisen parin ilmoittamalla kiinnostuksensa mahdollisimman monelle. Naiset valikoivat potentiaaliset parit tarkkaan ja seulasta pääsee läpi vain reilu kymmenesosa käyttäjille esitetyistä kuvista.

Tinder-käyttäytymistä on tutkittu kaikkien käyttäjien kesken, eikä alueellisia eroja ole otettu huomioon. Olisi hienoa saada tuloksia tutkimuksesta, jossa on tutkittu vain suomalaisia Tinder-käyttäjiä. Ovatko Suomessa Tinder-miehet yhtä valikoivia kuin Tinder-naiset?