Mystinen näky taivaalla Australiassa – mistä tämä johtuu?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Olemme kertoneet eri puolilla maailmaa kuvatuista myrskyistä, ukkosista ja sumurintamista, jotka on onnistuttu tallentamaan näyttäviksi kuviksi. Nyt eteläisellä pallonpuoliskolla on kuvattu erikoinen ja harvinaislaatuinen sääilmiö.

Australian Victorian osavaltion asukkaat pääsivät tällä viikolla hämmästelemään erikoista ilmiötä katsoessaan taivaalle. Taivaalla olevaan pilveen oli nimittäin ilmestynyt suuri aukko, jonka keskellä näytti olevan sateenkaarta muistuttava kuvio.

Kyse ei ollut suinkaan reiästä otsonikerroksessa tai taivaalle avautuneesta portista rinnakkaisten universumien välillä, vaan fallstreak hole -nimellä, eli reikäpilvenä, tunnetusta ilmiöstä. Discovery-kanavan mukaan sääilmiön aiheuttavat esimerkiksi pilvikerroksen yläpuolella kiitävistä lentokoneista peräisin olevat jäätyneet vesipisarat.