Iran kieltämässä lemmikkikoirat – rangaistuksena 74 raipaniskua

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Olemme usein uutisoineet musliminuorten ja -naisten saamista vankilatuomioista mitättömien asioiden vuoksi. Ihmisiä puhuttavat etenkin iranilaiset sharialait, joissa ihmisiä tuomitaan tuntuviin rangaistuksiin länsimaalaisten mielestä uskomattomista asioista.

Nyt maassa on kiellettyä omistaa lemmikkikoira, mikäli parlamentin kaavailema lakipykälä menee läpi. Päättäjien mukaan koirat ovat saastaisia ja vahingoittavat islamilaisia arvoja. Jos ihminen nähdään ulkoiluttamassa koiraa, voidaan hänet tulevaisuudessa rangaista joko liki 3.000 euron sakkoihin tai 74 raipaniskuun.

Laki koskisi kaikkia muita paitsi poliiseja ja maataloutta harjoittavia. Iranissa on yritetty kieltää lemmikkikoirien pitämistä aiemminkin, ja aikoinaan on jopa väitetty, että ne ajavat perheenjäsenet erilleen toisistaan, asiasta uutisoinut Daily Mail kertoi.