Tuomio kohdallaan! Raiskaajalle 315 vuoden vankeustuomio

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomessa saa väkivalta- ja seksuaalirikoksista yleensä pienempiä tuomioita kuin esimerkiksi omaisuusrikoksista. Kansankielellä sanotaan, että mikäli rikokseen liittyy rahallista hyötyä, on tuomio aina suurempi kuin niissä, joissa aiheutetaan toiselle ihmiselle rajatonta tuskaa ja kärsimystä.

Nyt Etelä-Afrikassa on saatu vihdoin kiinni kauan etsitty rikollinen Mhlonishwa Mathebula, joka on tullut tunnetuksi sarjaraiskaajana. Miehellä on vain yksi käsi, mutta hän omaa suuren määrän voimaa. Hänen uhrikseen on joutunut 18 naista, jotka ovat olleet tekojen aikaan 14 – 40-vuotiaita.

Poliisin tiedottaja oli ilmeisen huojentunut julistaessaan uutisissa, että 33-vuotias ihmisroska oli vihdoin saatu kiinni. Hän sai karmivista teoistaan 315 vuoden vankeusrangaistuksen, eikä pääse enää koskaan pilaamaan yhdenkään naisen elämää. Toisin sanoen mies sai yhdestä raiskauksesta 17,5 vuoden vankeustuomion, kun Suomessa raiskauksesta on saanut viime vuosina keskimäärin kahden vuoden rangaistuksen.