Rattijuopon kolari silkkaa juhlaa? Pysäyttävä video verkkoon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Rattijuoppojen uhreiksi joutuu vuosittain liian moni ihminen niin ulkomailla kuin Suomessakin. Tuoreessa muistissa on Imatralla sattunut tapaus, jossa 10-vuotias tyttö menehtyi rattijuopon kyydissä, ja rattijuoppo pääsi saman tien vapaaksi.

YouTube
YouTube

Suomessa rattijuopumuksista langetettavat liian kevyet tuomiot asettavat tuomioistuimet kerta toisensa jälkeen kansalaisten silmissä naurunalaiseksi. Britanniassa on nyt julkaistu The Think! -nimisen kampanjan video, jossa rattijuopon aiheuttama kuolonkolari esitetään poikkeuksellisesti yhtenä juhlana.

Kuvituksen taustalla soi Kool and the Gangin Celebration-kasarihitti ja pelastustyöntekijät laulavat kappaletta mukana. Bileet kuitenkin päättyvät, kun poliisit vievät suruviestin lapsiperheeseen. Juhlan aihe videolla on rattijuoppojen uhrien vähentyminen merkittävästi, mutta edelleen jokainen heistä on liikaa.