Tältä näyttää 8 neliön asunto – todellinen tilaihme

Koti & Asuminen · Annika Kela

Eurooppalaisissa suurkaupungeissa asuvat ihmiset ovat tottuneet tinkimään asuntojensa tilavuudesta. Voisi kuitenkin luulla, että kahdeksan neliön kokoinen asunto on kenelle tahansa liian pieni. Sisustusalan yritys Kitoko Studios on kuitenkin onnistunut loihtimaan pienestä asunnosta tilaihmeen.

Muuntautuiskykyinen asunto muuttuu eri huoneiksi asukkaan tarpeiden mukaan. Hämmästyttävän käytännöllinen kaappijärjestelmä kätee sisälleen muun muassa sängyn, kirjahyllyn ja keittiön pöydän. Esiin vedettävät huonekalut saa kätevästi pois tieltä, kun niille ei ole käyttöä.

Monikäyttöisessä asunnossa keittiö ja olohuone ovat samassa tilassa. Keittiökalusteet on sijoitettu ikkunan alle. Asunnossa on myös pieni kylpyhuone. Sisustussuunnitteluun erikoistunut yritys Kitoko Studios on onnistunut suunnitelmassaan, sillä joka ikinen neliösenttimetri on harkitusti käytetty.