Tulevaisuuden Mercedes-Benz on tässä?

Autot Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tutkijat yrittävät jatkuvasti kehitellä puhtaita ja uudistuvia energiamuotoja fossiiilisten polttoaineiden käytön ja saasteiden hillitsemiseksi. Nyt autovalmistaja Mercedes-Benz on esitellyt uuden konseptimallinsa, jonka kerrotaan hyödyntävän puhtaita energiamuotoja entistä paremmin.

YouTube
YouTube

Mercedes-Benz Vision G-Code näyttää esittelyvideon perusteella siltä, kuin se olisi peräisin suoraan sci-fi-elokuvasta. Vielä kiinnostavampaa on kuitenkin se, että auto toimii vetyvoimalla. Tämän lisäksi Vision G-Coden ulkoinen maalipinta toimii Engadget-sivuston mukaan käytännössä isona aurinkokennona.

Auton eturenkaat toimivat vetymoottorin avulla, kun taas takarenkaat saavat voimansa sähkömoottorista. Vision G-Code on toistaiseksi vielä konseptin tasolla, eikä vielä ole tiedossa tuleeko malli sellaisenaan lainkaan massatuotantoon.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.