Hello Kitty -huvipuisto avataan Kiinaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Animehahmo Hello Kitty kohtasi tänä vuonna ehkäpä historiansa suurimman kritiikkitulvan, kun rusettipään oikeudet omistava Sanrio-yhtiö väitti, että hahmo ei ole kissa. Hello Kitty on kissapäinen tyttö.

Suuren markkinakoneiston viiksekkäälle olennolle luonut yhtiö aikoo nyt avata mirrilapsukaisen faniryhmälle oman teemahuvipuiston. Kiinaan avataan uudenvuodenaattona Hello Kitty -teemahuvipuisto, joka on toteutettu yhteistyössä Pasadena’s Hettema Groupin ja hahmo-oikeuden omistavan Sanrion kanssa.

Puiston pääasiallinen tavoite on ylläpitää ekologista ja luonnonmukaista lähestymistapaa, jotta lapset ja aikuiset oppisivat huvipuistovierailun ohella myös uusia asioita ympäristöstään, Daily Mail uutisoi.

Hello Kitty -hahmolla on kissankorvat, viikset ja käpälät. Silti Sanrio-yhtiön markkinoille tuoma hahmo ei ole viimeisimpien uutisten mukaan kissa vaan pikkutyttö. Perusteluina yhtiö sanoo muun muassa sen, että Hello Kitty ei kävele neljällä jalalla kuten tavalliset kissat. Japanilainen Hello Kitty on Yuko Shimizun suunnittelema hahmo, joka esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1974 japanilaisen Sanrion rahakukkaron koristekuvana.